Vikingnet

 
 

2005-
Optaget på forhistorisk arkæologi på Aarhus Universitet (2007-2012). Formidlingen af vikingetid får nye dimensioner, da jeg får studiejob på Moesgård Museum. Jeg opnår herigennem anerkendelse for de kompetencer, jeg har opnået som reenacter. Samtidig bliver min viden om forhistorien underbygget på det professionelle plan.

Vores familie danner en selvstændig gruppe blandt reenactere.


1993-2005
Stifter og medlem af Vikingegruppen Wunjo. Her var vi bl.a. deltagere på flere store vikingetræf i Borre Nasjonalpark i Norge, hvor jeg også var instruktør på lerovnsbyggeri.

Planlægning af 10-15 træfdeltagelser om året for op til 25 vikinger i Danmark, Norge, Sverige, Færøerne, Tyskland Holland og Polen. Jeg var gennem alle årene fast medlem af ældsterådet, som er gruppens bestyrelse.


1990-1993
Medlem af vikingegruppen Yggdrasil. Herunder ti ugers levendegørelse på Morsland Historiske Museum sommeren 1992 med forskellige håndværk.
Vikingegruppen var desuden specielt inviteret til at levendegøre museets omgivelser ved åbning af ’Viking og Hvidekrist’ udstillingen på Altes Museum i Berlin september 1992, samt levendegørelse på Nationalmuseet i forbindelse med deres åbning af samme udstilling fra d. 26. December 1992.


1987-1994
Seniorspejder og aktivitetsleder på Spejdercentret Ny Hedeby, hvor man bygger og vedligeholder vikingehuse efter originale metoder. Som aktivitetsleder har jeg været en del af teamet, som har stået for planlægning af aktiviteter med børn og unge, herunder også instruktion af 16-23 årige, som deltog på forskellige lejre for at bygge vikingehuse med flækkekiler og skarøkse, samt for vedligehold af husene generelt.


1985

Deltager på Det Danske Spejderkorps’ korpslejr Blå Sommer, hvor jeg deltog i mit første vikingehåndværkskursus.

 

VikingeCV

Interesser

Vikingetid

Bronzealder

Formidling

Levende Museum

Historisk reenactment

Den Gamle By

Håndarbejde

Gæs og høns

Det Danske Spejderkorps

Træskibe


FotosUldbælte i sprang, Borum Eshøj kvinden.Mosekone i Eventyrskoven